Saturday, March 1, 2014

Celoteh Yana : Part 190 - Syahir 5 bulan, Nak Bagi Makan

Assalamualaikum...
 
 
25.2 hari tu Syahir dah masuk 5 bulan, dah besar anak ibu..
Makin bijak. Makin banyak ragam. Makin buat ibu sayang dan belajar apa
 erti menjadi seorang ibu. Menjadikan ibu seorang wanita yang lengkap....
 
Berta terbaru 8.3kg, tinggi 59cm. Alhamdulillah.
 
 
Syahir dah boleh meniarap sejak 4 bulan, sekarang dah pandai
meniarap pastu roll over balik membuatkan ibu semakin risau nak
tinggalkan lama2 sorang2 atas katil..
 
 
Dah pandai kumat kamit mulut tu macam hisap makanan, masa
minum susu pun camtu. Nyonyot macam makan pulak padahal minum je..
So ibu decide nak start bagi Syahir makan dalam masa seminggu dua lagi.
 Nak start dengan puree buah dulu. Dah 6 bulan plus baru nak
campur dengan bubur.
 
 
Tapi biasa lah mak2 kan. Mesti nak beli sesuatu untuk kegunaan
 anak kan.
So Yana dah pun beli set BABY BULLET dekat Groupon, murah tau.
RM 99 sekali delivery. Sebelum ni kan yana ada share pasal deal tu
 jugak tapi RM 138. Yang ni murah berbaloiiiii...
 
 
 
Bila ada tools ni lagi semangat tak sabar nak tengok dia makan,
mesti comel dengan mulut kumat kamit. takpe nanti Yana
share kan ye moment tu..


kalau korang nak beli jugak, ni link nya :
 
Deals tamat dalam masa 9 hari lagi ye.
 

3 comments:

Ilyani said...

yana, bubur bg 7 bulan...awal2 ni bg puree buah dulu...

cikcoklat a.k.a Haiza said...

wahh lama tak menjenguk anak teruna dah besar..bagi puree dulu yana..mesti tak sabar kan..hehe

Bella Amanda said...

Syifa dah nk msuk 6 bulan tapi dia lngsung xnak makan..waaa waa..:-(
tgh pkir mcm mne nk bagi dia mkn,nmpk je kita nk uap dia tepis tgn laju2,protes xnk mkn

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm