Tuesday, March 4, 2014

Celoteh Yana : Part 191 - Puri Lobak & Gigi Pertama !!

Assalamualaikum...



Alhamdulillah Syahir dah merasa makan untuk pertama kali nya hari Sabtu lepas. Start dengan puri lobak, di blend halus. Dua tiga suap yang pertama makan lobak saja, lepas tu campur susu. Tu pon dia macam nak muntah. Huhu




Setakat ni, berak okay. Still sama macam masa minum susu saja. Seronok rupa nya bagi anak makan kan.. lagi2 kalau dia berselera. Tak sabar tunggu baby bullet sampai so boleh buat macam2 puri lagi.


Syahir dah tumbuh gigi pertama, gigi depan bawah. Haish cute ! Patut la dia asyik mengulum je sejak 2,3 hari lepas pastu tidur malam kadang2 terjaga sambil merengek. Tapi takde plak demam atau meragam teruk. Mana nak sangka nak tumbuh gigi kan.. eksaited tengok gigi pertama dia.. amik gambar banyak2. Anak pertama semua benda jadi ghairah kan..




Pada yang nak order tart nenas, boleh whatsapp Yana ye @ 014 6213262. Tart di bakar stiap hari :)

8 comments:

Ayu azmir said...

Sekejap je masa berlalu... da bole makan da die ye... dari dalam perut... sampai da pandai makan... selalu ikuti perkembangan die.... kadang2 silent reader je... hehehe.... ape pun harap dpt baby mcm syahir.... have a nice day...

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

T.kasih sis sll ikuti pkmbgan syahir. Biasala cerita di blog kdg kala merepek je , borak kosong.luahkan perasaan.share moment. Ye alhamdulillah mbesar dgn jaya. Insyaallah sis, stiap org akan dpt apa d hajati kan :)

- AZIE - said...

cpt dia tumbuh gg, nti lg suka dia mkn sbb dh ada gg..boleh try mcm2 puri nti..best kalo anak suka mkn

Fifi Nadhrah said...

lame tak jenguk sini.. jenguk tengok syahir da besar.. da makan dan tumbuh gigi.. sekejap je mase berlalu..

Bella Amanda said...

wahhhh!!! syahir dh tumbuh gigi..:-)
Syifa xtumbuh lagi,xsabo lak mama dia nak tumbuh gigi cam syahir hehehe

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

waa..dah besar syahir ..da ade gigi :)

Z@i Z@mR33 said...

Ala tomeynya dh ada gigi

cujen lejen said...

waaa lama tak jengah blog awak...tup tup dah ade baby.. hihi... sy skrg tgh menghitung hari...

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm