Tuesday, July 15, 2014

Celoteh Yana : Part 198 - Macam2 Kerenah Syahir

Assalamualaikum..



Alhamdulillah dah masuk hari ke 17 kita berpuasa. Kurang dua minggu dah raya..  macam mana persiapan semua? Mesti tengah sakan shopping lagi kan. Nak2 yang ada anak kecik.. selagi ada duit tak puas round kedai.


Bulan puasa kali ni kurang mencabar sebab Yana dah tak keja kan. Duduk rumah dengan Syahir yang baru lasak sikit ni masih lagi cukup tenaga. Tahun depan tatau la pulak kan. Haha.


Syahir dah start nak belajat jalan, tolak kerusi meja makan tawaf ruang tamu. Tak kurang jugak panjat sana sini.
Seronok tengok dia membesar depan mata. Alhamdulillah Allah swt bagi peluang jaga anak sendiri.


Antara aktiviti Syahir kat rumah :-


Tolong 'kemas' rak ibu..


Belek2 oven ibu..


Mensopankan diri main toys


Cubaan menjadi plumber ..


Ha.. tu la antara kerja dia kat rumah. 
Sambil explore sambil belajar. Asalkan tak bahaya ibu okay je..


SELAMAT BERPUASA & BERBUKA
KAWAN- KAWAN..



3 comments:

Allene said...

kid now day... sangat bijak...

eMMe said...

Salam Ramadhan Mama Syahir... amboi anak mu pandai dah explore satu rumah.. gitu la gayanya.. tunggu dah dpt kaki lagi mcm2 dia ngan projek nye, heeee~

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

hihi...seronok la dia explore rumah ...selamat berpuasa dan berbuka Yana

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm