Wednesday, August 13, 2014

Celoteh Yana : Part 200 - Kidzoona @ Aeon Au2, Setiawangsa

Assalamualaikun...



Semalam kebetulan anak asuhan tu cuti, Yana ambik peluang bawak Syahir jalan2. Seronok jalan2 hari biasa, kurang sesak. Lagipon bulan2 Syawal ni penuh jemputan rumah terbuka Sabtu Ahad taknak la ketinggalan kan.


So, ke Kidzoona lah kita. Yana ajak kakak ipar bawak anak dia join sekali.. Sara 3tahun, Sofia 2bulan. Kami naik lain2 kereta sebab Yana dari Damansara dia dari Gombak. Deal junpa kat sana je. Kebetulan waktu kami sampai sama lbh kurg jam 3ptg, parking pun dekat2 je.


Kidzoona ni macam Kidzania tapi dalam bentuk yang lebih kecil n simple. Sesuai dengan harga tiket masuk nya : rm6 (weekday), rm12 (weekend) tiada had masa.. Budak bawah 12tahun sahaja.. dan perlu pengawasan orang dewasa.


Dari luar Syahir dah tak tentu arah nak masuk dalam.. iye, Syahir dah lasak. Aktif dan dengan harapan ibu dapat kuruskan badan. Hahaha



Suasana dalam Kidzoona.. luas dan selamat utk anak seawal usia 6bulan









Macam2 Syahir buat dalam Kidzoona ni, ada video tapi besar sangat saiz nya..


Lepas dah puas main, kami keluar jam 5.30ptg.. sibggah Mr.Diy yang letak nya sebelah Kidzoona ni.. dan Syahir yang kepenatan dan kepuasan main tertido. Tapi gambar selepas keluar Kidzoona takde sebab bateri fon kingKONg !


Yang ada pun gambar kekazen ni berposing depan pintu Aeon ..
Dari fon kakak ipar 


Syahir pon kengkonon nak buat peace.. huhuu.. 


Kesimpulannya, bagus jugak kalau mak2 pak2 yang nak anak luangkan masa beraktiviti lagi2 kalau hari hujan tak dapat bawak main taman luar bolehla bawak anak datang sini. 
Spend rm6 tiada had masa anak enjoy sampai penat !





2 comments:

eMMe said...

syokkknye...byk mainan... shair mesti suke.. heheeh...

saya said...

assalamualaikum... ya Allah..lama betol saya tak membaca blog yana bila buka je tgk dah ada baby!!!! alhamdullilah..tercapai juga akhirnya permitaan yana ye. doakan untuk bahagian saya pula ye.. belom kunjung tiba lagi ni. apapon, im happy for you. hugs n kisses for baby syahir....love ya.

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm