Monday, November 3, 2014

Celoteh Yana : Part 205 - Kesiannya Blog Ni

Assalamualaikum..



Hai readersssss...
kesian betul blog picisan ni jarang2 dah di update. Sejak mengasuh anak orang ni, memang kurang dah dapat pegang fon. Kalau pegang pon lepas gian main game je. Bila bebudak ni dah balik, sambung plak buat kerja rumah nak jamu suami balik kerja. Hari minggu dah sibuk ke sana sini ada je hal nya..


Kat taman layang2, tunjuk layang2 
banyak bertebaran di udara..
taknak jalan, nak main rumput je

teman ibu n baba berkaraoke..
botol taknak lepas -.-

Jalan2 naik kereta hadiah birthday
setahun haritu.. seluar pun tak pakai


Moh kita update sikit pasal dak Syahir yang dah makin banyak akal ni..
Sejak dah boleh jalan ke hulu ke hilir dia jalan dalam rumah. Yang seronok nya kan dia dah faham kita cakap sikit2, selalu buli dia suruh pergi buat susu sendiri.. terkedek kedek la dia jalan gi dapo konon nak buat susu.. dah sampai depan rak susu termangu blur2 last2 datang depan balik ajak kita pergi dapo sama.


Fevret tv show dia hi5, kalau pasang hi5 tu memang macam2 kerja boleh siap sebab dia akan stay je depan tv tu sampai habis. Nak pulak pasang astro Pvr, lagi senang la keja sebab bole rekod setiap siri. Syahir pun dah pandai, setiap kali nak tengok hi5 dia akan ambik remote and pass kat kita. Bila dah tukar channel elok jela dia duk tengok tak gerak2 ..


Orang kata bila anak dah besar ni rindu bau baby.. ha ah memang sgt ! Tapi nasib baik la ada baby2 yang Yana jaga ni. Dapat gak la gomol2, cium2 n amik bau kepam dorang tu kan.. insyaallah budak2 ni di jaga macam anak sendiri.


4 comments:

Ayu azmir said...

alolooloo da besar da die... masih segar dalam ingatan coleteh mama die masa dia dalam perut... sekejap je masa berlalu

Allene said...

muka abg long sangat

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Ayu : ha ah kan.. pejam celik dah bjalan pon

Allene : muka je.. prangai mcm baby lg. Huhu

- AZIE - said...

anak akak pun suka jgk dgn hi5 ni, dh jadi channel wajib kena tgk dh huhuhu...

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm