Friday, September 4, 2015

Celoteh Yana : Part 217 - Syawal 2015

Assalamualaikum semua..


Rindu semua kawan2 blogger yg selalu jenguk sini walaupon takde cerita baru .. maaf ye. Berblogging pakai fon tak puas rasa nya.. so sekarang kami dalam perbincangan nak guna wifi kat rumah bolehla selalu update blog tersayang ni . Readers pun dah menurun 90% sekarang.. ;(


Syawal 2015, orang semua dah siap update dah habis ganti puasa pun Yana baru nak tulis.. hehe. Kitorang beraya belah En.Suami dulu tahun ni kat Lenggeng Negeri Sembilan. Alhamdulillah semua persiapan dpermudahkan. Walaupun hari2 kami terisi dengan makan tidur main dengan anak2  je. Sebab sebelah suami hanua raua pertama jw meriah. Raya kedua dan seterus nya dah buat hal sendiri.. yang nak berjalan ke pekan boleh pergi, nak beraya rumah kawan2 ke kan. Kami duduk rumah jela tunggu tetamu datang.

Gambar Hari Raya pertama



Kebanyakan gambar ada dalam kamera Dslr. Tak dan downlaod lagi masuk laptop. Halaman rumah kampung mertua memang luas. Kalau kiraan biji kereta boleh muat 50 biji sekali susun. Bayangkan jelah ye hehe.. so anak2 bole berlarian main. Sebelah rumah ada kolam ikan kecik. Bolehla kaum lelaki memancing hilangkan boring. Belakang rumah pun lias.. betul2 belakang dapur ada kawasan lapang berbumbung pak mertua buat untuk keselesaan masak memasak kalau tiba hari menjemput orang makan2 cntoh kenduri atau majlis doa selamat.. tapi bila takde program masak memasak kawasan tu di bentangkan swimming pool plastik.. maka berenang renang la kami semua baik yg kecik mahu pun yang besar. Kolam nya saiz 7kaki x 5kaki. Memang seronok berendam di hari yang panas.


Rumah kampung ni pun macam rumah persinggahan je.. mertua balik bila hujung minggu atau bila nak mengemas rumput dah panjang . Koman2 sbulan sekali mesti balik.


Raya ke 3-5 kami balik beraya di Ipoh pulak. Ada perjumpaan keluarga sebelah Mak Yana. Maap le gambar takde.. dah jumpa sedara mara lupa nak selfie wefie. hehe
Nanti ada masa kita update dalam cerita lain pulak eh

5 comments:

mawar_berduri said...

Hai Yana..so nice merah ye tematahun ni ..cepat masa berlalu dah besar si kenit tu ..:)

lia ummiirfan said...

merahnya mak ngah.. hihihi..

Tips rancang kehamilan

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

mawar_berduri & ummiirfan : itu la pasal nak ikutkan tema baju Syahir langsung semua menyala hahaha

hamizah che mat said...

merahnyaa mak dia.. hihi
JOM FOLLOW SAYA

nini said...

Cutenya syahir

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm