Monday, September 21, 2015

Celoteh Yana : Part 219 - Training Mode !

Assalamualaikum,



Berbalik pada cerita potty train Syahir entri sebelum ni.... huwaaaaaa !!!! Banyak kali kantoi hahaha
Sungguh menguji kesabaran, kita bawak dia ke toilet dia buat main2 je taknak kencing kata nya.. Dah siap ! padahal setitik pun tak keluar .. pastu tengah main kat ruang tamu tengok2 dah banjiiiirrrr :(
Pernah sekali dia berak dalam seluar, nasib baik jenis poo yang tekstur pejal sikit so melekat kat seluar je. And Yana cepat terbau. Sebab dia baru lepas minum Solivite masa tu,, memang hadam la kan isi perut. haha


Takpela nak, awak masih belajar lagi kan.. ibu redha jela ngelap lantai. Pernah sekali dia terkencing atas tilam anak asuh .. Nasib baik kecik je senang basuh.. Actually Syahir tak pandai cakap nak kencing toilet lagi pun, benda lain pandai dah. Tapi kalau kita tak ajar sampai bila nak tunggu kan. Walaupon boleh je biar dia pakai pampers dengan alasan dia belum ready., Urm


Tapiiii,, rasa nya Yana nak try pakaikan dia Training Pants macam dalam gambar bawah ni. Memang seluar dalam khas untuk budak belajar free diapers. Blog ni jual murah je Rm 10 per pants. Kalau tengok kat kedai lebih kurang 5-60ringgit. Telan ailio mak ! hehe




     




Tapi takde brand la pants ni., Hope okay la dengan kulit Syahir. Yana beli 3pasang, untuk permulaan. Kalau okay boleh beli lagi :)

Ni link seller kot de yang cari gak kan : http://yoyosnow.blogspot.my/


## CUTI SEKOLAH KEMBALI LAGI, SELAMAT BERCUTI SEMUA 

6 comments:

safurara said...

ohhhh ada jual seluar tu eh, rara penah tgh kat applecrumb and fish, harga naik pitam, ni murah gak.hehehe. tq for sharing Yana.

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Ha ah awak.. murah kalau beli bnyk lg murah. Ready stock plk tu

nini said...

Apa beza training pants n cd eh kak

Elly Matin said...

Nanti review tau...

Elly Matin said...

Nanti review tau...

Elly Matin said...

Nanti review tau...

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Ibu :)

1st pregnancy
MC : 22.2.2012 (5-6weeks)

2nd pregnancy
MC : 10.5.2012 (4-5weeks)

"Tarikh Bendera Merah Dinaikkan"
OCT : 30.9.2012 - 8.10.2012 (CD40)

NOV : 9.11.2012 - 17.11.2012 (CD38)

DEC : 16.12.2012

3rd pregnancy
UPT + : 27.1.2013 (CD43 DPO18)
BERSALIN PADA : 25.09.2013 @ 9.38pm